Президентът на САЩ Доналд Тръмп назначи Джон Хънтсман, опитен дипломат и бивш

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп назначи Джон Хънтсман, опитен дипломат и бивш
Коментари Харесай

Новия посланик на САЩ в Русия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп назначи Джон Хънтсман, умел посланик и бивш губернатор на щата Юта, за дипломат в Русия, на фона на мощно напрежение с Москва, заяви Дарик.

57-годишният Хънтсман е републиканец, служил като посланик на Съединени американски щати в Китай от 2009 до 2011 година по време на ръководството на президента Барак Обама. През 1992 година, на 32-годишна възраст, той оглавява дипломатическата задача на Съединени американски щати в Сингапур, ставайки най-младия американски дипломат през последните 100 години, показва ТАСС. Хънтсман е работил в държавните управления на петима американски президенти, а през 2012 година беше претендент за президентската номинация на републиканците.

" Губернаторът Джон Хънтсман имаше забележителна кариера като политик, посланик и предприемач ", съобщи Белият дом в официално съобщение, наблягайки, че той сега заема функционалностите на президент на Атлантическия съвет на САЩ и на Фондацията Хънтсман за битка с рака.

Част от кариерата на 57-годишния Хънтсман е минала в частния бранш. Той е бил член на управителните препоръки на огромни компании като Хилтън, Шеврон, Форд Мотор и Катърпилър. Той е женен и татко на седем деца, съгласно детайли от биографията му, предоставена от Белия дом.

През март първите известия, че Хънтсман ще бъде препоръчан за дипломат в Москва бяха посрещнати със смесени мнения в съветската столица, отбелязва Ройтерс. Един политик съобщи, че той " не е гълъб ", а Кремъл уточни, че Москва би приветствала всеки дипломат, който е  " уверен последовател " на концепцията за определяне на разговор с Русия.

Номинацията му би трябвало да бъде одобрена от Сената.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР